duminică, 19 iulie 2009

Primii kilometri

Deci ... Miercuri am fost si mi-am ridicat permisul de la politie, era masa fericit ca in sfarsit is si eu sfer cu acte in regula si astepta msa conduc.
Ieri ar fi trebuit sa fie o sambata ca oricare alta, adica ne trezim devreme, mincam, facem curat, mergem al cumparaturi si mai stiu ce altceva mai facem dar nu ... ieri se anunta a fi o zi plina de plimbari. Dis de dimineata a sunat bunica-mea sa spuna ca vine cu unchi`miu is vrea sa mearga la Varatec sa ia nush ce covor de la manastire si dupa sa facem cumparaturi pentru gratarul de azi ... bon.
Ne-am plimbat noi asa pina pe la vreo 12, am facut si cumparaturile, am murit si putin de cald dar am ajuns cu bine acasa.
Acasa ma astepta tata, si-mi spune ca pleaca la Falticeni si ma intreaba daca nu vreau sa merg si eu ca ma lasa sa conduc eu, cand am auzit imi facea codita ca ...
Imi trantesc lamaiile in geam si-i dam bice. Am condus pina aproape de Falticeni, pina la european, de acolo a preluat stacheta senioru`.La intoarcere am venit prin Bacau ca am avut ceva treaba si pe acolo si cand am ajuns baga curatenia si un dush si somn de voie :))

Azi pe la 10 jumate simt asa un miros de clatite, stiam ca mama pregatea ceva bun sa luam la tara, da am zis ca nu ma trezesc inca si am inceput sa caut un loc rece pe patul meu maree da nu prea am avut noroc si m-am trezit pina la urma, m-am spalat, m-am imbracat frumos, am dus la masina lada cu carne si ceva prsotii d`ale mele pt bub si restul am lasat pentru senior.
Asa ... s-a urcat tata in dreapta, si-a pus centura si s-a proptit bine in manierul ala de sus, parca ar fi fost nush ce, dar dehh ... M-a batut aproape tot drumu la cap ca sa franez mai din timp, ca nush ce, ca la la, am prins si un radar da eu cum si asa mergeam sub limita nu mi-am facut probleme, ar fi trebuit sa vedeti cum mergeau pe sensul opus asa cuminti pe amindoua benzi :))
Cand aproape am ajuns, la o intersectie nu aveam timp sa trec si a trebuit sa astept, cand dau sa plec imi moare motorul si atunci incepe taica-miu sa faca spume , ca ce fac, dorm ... dar el mergea omu cu clima pusa ca deh, mrea de cald, cum puii mei sa nu-mi moara motoru da am ajuns cu bine si ...

La tara dupa ce am ajuns s-a incins o ploaie care a tras vreo doua reprize, eu am ramas in bubu si m-am jucat cu mp3-ul ca de iesit nu puteam sa ies.Dupa ce a trecut am balotata la greu carne de porc si alte rautati si dupa am stat ca motanu cu burta in sus :))
N-a durat mult si unchi`meu spune ca vrea si el sa bea ceva si cum matusi`mea nu poate sa conduca ca vine un bebe imi zice ca o sa-l duc eu acasa, cand am auzit sa mor nu alta, alta masina, nu e anoastra ... va dati seama

Cand a venit vremea sa plecam, imi iau lamaiile din geam de la Ford si le pun la Golf, imi reglez scaun, oglinzi ... pornesc, taica-miu in urma noastra, cand ies de pe ulita, pe strada principala o truma de vaci, opresc pe dreapta si astept sa treaca vacutele, pornesc iar si pina la Piatra am mers snur :)) n-o fo probleme .
Ce mi-a placut a fost atmosfera din amsina, a fost mai colorata sa putea spune, cand am mers cu ai mei era prea liniste, prea ... cahhh

Si asa am facut primii mei 140 km pe doua masini diferite :))
Urmeaza bubu, abia stept sa o incinng un pic

Numai bine!

4 comentarii:

  1. Felicitari , domnule Stanciu !!! :)

    sa stii ca inca nu mi-a trecut supararea ...sa nu saluti tu vacutele >:P ...=))

    RăspundețiȘtergere
  2. ohoho domnule , sa traiti sa tot conduceti . motanel , cum stai tu cu burta'n sus si pandesti? ;)) hei .. data viitoare zii seniorului ca are 3 optiuni .. ori tace ori se da jos ori conduce el ;))

    RăspundețiȘtergere